CARMEN TACX

Feitjes over mij

Karate fascineert mij, omdat de sport je onder meer uitdaagt je eigen grenzen op te zoeken en stimuleert jezelf te willen verbeteren

Ik ambieer de beste karate leraar te zijn voor mijn studenten

In alle landen waar ik op vakantie ben geweest, heb ik altijd mogen zingen met de locale band. Hiertoe ambieer ik nog altijd naast mijn karate een eigen ‘jazzclub’

Je mag me wakker maken voor Indiaas eten met veel knoflook en koriander

Ik voel me gelukkig als ik mensen om me heen zie lachen en genieten

Mijn mooiste dojo is overal ter wereld

Passie wordt werk

In mijn 12 jaar Zuid-Afrika werd ik dagelijks geïnspireerd en geraakt door mensen wiens levensgeluk bestaat uit overleven en een glimlach. Na verwoede pogingen om terug te keren naar de juristerij in Nederland werd ik gevraagd door een lagere school om karatelessen te verzorgen. Een begin was gemaakt.

Een spannende stap maken naar een eigen dojo liet ook niet lang op zich wachten. En werd bekroond doordat ik in april 2019 in New York door onze World Chief Instructeurs werd benoemd tot KSI Chief Instructeur voor Nederland. En in datzelfde jaar kwamen er zelfs ook bedrijfsopdrachten binnen.

Mijn missie

Mijn missie is om mijn studenten te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Vanuit mijn hart deel ik mijn karatekennis met mijn studenten om hun curriculum voor het leven verder te ontwikkelen. Karate is echt zoveel meer dan een schop en een stoot.

Waarom werken met mij?

Mijn kracht is mijn persoonlijke betrokkenheid en de drive om het beste uit mensen te willen halen. Door mijn buitenlandervaring kan ik goed relativeren en heb ik een weidse blik. Verder is het geven van trainingen in het Engels geen probleem.

Dit zeggen ze over mij

KARATE CLINICS

Carmen heeft mijn corporate collega’s met enthousiasme en empathie zowel letterlijk als figuurlijk in beweging gebracht. Als kleine dame voor een groep van bijna alleen maar mannen die hun dagen met name vullen met leiden, was zij de meest authentieke leider die hen zowel kon verleiden als uitdagen om uit hun comfortzone opzoek te gaan naar hun Growth Mindset.

Carmen communiceert helder, ze is betrokken en snapt hoe leiderschap en Karate elkaar versterken. Kortom, ik vond het feestje om met haar te werken.

Espérance Blaauw | Manager Cultuur & Gedrag

JEUGD KARATE

De inspirerende Sensei Carmen laat tomeloze inzet zien gecombineerd met vakkundige begeleiding van haar studenten. Ze doet dit in een inclusieve vorm en met oog voor zowel de menselijke maat als het op individueel niveau hoogst mogelijke resultaat om eenieder zich met plezier en professionaliteit in haar/ zijn karatevaardigheden te doen ontwikkelen in een omgeving en sfeer waarin het genieten van hard werken, respect en teamspirit centraal staan- en daartoe is geen moeite de met hart en passie opererende Sensei te veel. De groei sinds de oprichting in 2019 spreekt dan ook voor zich – Osu!

Evert-Jan | Vader van Sophia (11 jaar)

WOMEN ONLY KARATE

Met plezier volg ik de karate lessen van Carmen. Knap dat zij haar club in corona tijd toch kan laten groeien. De training buiten hield ons op de been. Zeker een aanrader. Met passie en inzet, van witte band naar oranje. En zo maar door.

Dorien (62 jaar)

JEUGD KARATE

De kids doen het goed en mijn zoon voelt zich gewaardeerd. Geen moment geen zin. Hij leert een mooie houding en zelfvertrouwen. Daarnaast doe je extra lessen en leuke initiatieven. Mijn waardering heb je zeker!

Merel | Moeder van Tijn (12 jaar)

JEUGD KARATE

KSI Karate Nederland is een leuke karateclub. En de sensei zet zich wel 200% in!

Johan | Vader van Nico (12 jaar) en Simon (8 jaar)